TOPLOTNE ČRPALKE

Želite sistem, ki učinkovito ogreva, ne povzroča hrupa in umazanije, deluje samodejno ter porabi zelo malo energije za delovanje?

Odločite se za vgradnjo toplotne črpalke, ki bo ustvarjala prijetno topel dom in hkrati ogrevala še sanitarno vodo za potrebe celotnega objekta. Toplotna črpalka je visoko učinkovita, obratovalni stroški bodo nizki. Vgradite jo lahko v novogradnjo ali starejšo hišo, priklopite na radiatorsko, talno ogrevanje ali kombinacijo obojega. Povežete jo lahko celo z obstoječim ogrevalnim virom za kombinirano delovanje obeh sistemov glede na nastavitve in vaše želje.

toplotna_crpalka_MITSUBISHI

TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI

Toplotne črpalke Mitsubishi nudijo najvišjo kakovost, na katero se lahko zanesete. Vsi produkti prestanejo različne preizkuse zmogljivosti, na trg pošljejo le tehnološko dovršene naprave, ki so prestale tudi 800-urni preizkus toplotne napetosti in 2000-urni vzdržljivostni test.

toplotne_crpalke_daikin

TOPLOTNE ČRPALKE DAIKIN

Toplotne črpalke Daikin v vsak dom vnašajo oazo bivalnega udobja in skrbijo za prijetno ogret dom. Toplotne črpalke Daikin z napredno tehnologijo in vrsto pametnih funkcij nudijo več kot le ogrevanje.

toplotne_crpalke_TOSHIBA

TOPLOTNE ČRPALKE TOSHIBA

Toshiba že več let ponuja tehnologijo na najvišjem nivoju. Najbolj poznana je zagotovo inverterska tehnologija, katera močno optimizira delovanje in porabo toplotne črpalke in klimatske naprave.

[/et_pb_column]
toplotne_crpalke_TOSHIBA

TOPLOTNE ČRPALKE GREE

Toplotna črpalka Gree je prilagodljiv in energetsko učinkovit sistem za ogrevanje doma in pripravo tople sanitarne vode. Toploto črpa iz zunanjega zraka, notranjo temperaturo pa uravnava s talnim gretjem, ventilatorskimi konvektorji ali celo radiatorji 

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Zahtevajte ponudbo! 

ZAKAJ IZBRATI TOPLOTNO ČRPALKO?

Investicija v toplotno črpalko je modra, varčna in okolju prijazna odločitev. Prihranek pri obratovalnih stroških bo hitro povrnil vložek v sistem toplotne črpalke, ki bo tekom dolge življenjske dobe z minimalnim vzdrževanjem skrbela za visoko bivalno ugodje in udobje.

Želite sistem, ki učinkovito ogreva, ne povzroča hrupa in umazanije, deluje samodejno ter porabi zelo malo energije za delovanje?

Odločite se za vgradnjo toplotne črpalke, ki bo ustvarjala prijetno topel dom in hkrati ogrevala še sanitarno vodo za potrebe celotnega objekta. Toplotna črpalka je visoko učinkovita, obratovalni stroški bodo nizki. Vgradite jo lahko v novogradnjo ali starejšo hišo, priklopite na radiatorsko, talno ogrevanje ali kombinacijo obojega. Povežete jo lahko celo z obstoječim ogrevalnim virom za kombinirano delovanje obeh sistemov glede na nastavitve in vaše želje.

PREDNOSTI TOPLOTNIH ČRPALK

  • Nizki stroški ogrevanja
  • Hkratno ogrevanje sanitarne vode
  • Nemoteče tiho delovanje
  • Samodejno delovanje glede na nastavitve

Vsa vprašanja o toplotnih črpalkah

Kaj so toplotne črpalke in kako delujejo?

Toplotna črpalka je energetsko učinkovit vir ogrevanja, primeren za novogradnje in obnove, za dom z radiatorji, talnim gretjem ali kombinacijo obojega. Delovanje toplotne črpalke je tiho, enoti sta privlačnih oblik, notranja spominja na hladilnik, njena vgradnja v pomožni prostor, kot je shramba bo popolnoma nemoteča. Sistem toplotne črpalke je avtomatiziran in se samostojno vklopi in izklopi glede na želeno temperaturo. Inverterska tehnologija nudi natančen nadzor nad temperaturo in nam nudi najvišje ogrevalno udobje. Toplotne črpalke v vsak dom vnašajo oazo udobja in skrbijo za prijetno temperaturo.

Sistem toplotne črpalke je odličen kot primarni vir ogrevanja, dolgoročno pa se bo izkazal tudi kot najcenejši, saj od 50-80% ogrevalne energije toplotna črpalka pridobi iz okolice. Iz zemlje, vode ali zraka črpa akumulirano toploto za ogrevanje našega doma. S toplotno črpalko boste pripomogli tudi k zmanjšanju emisij CO2 in ohranjanju okolja. Vsak kW električne energije, ki ga vnesete v delovanje toplotne črpalke, prinese do 4kW toplote v vaš dom. To ustreza 300 odstotni učinkovitosti.

Katere vrste toplotnih črpalk poznamo?

Vse toplotne črpalke za ogrevanje izkoriščajo obnovljivi vir energije. K obnovljivim virom energije prištevamo vse energetske vire, ki nastanejo z naravnimi procesi. Obnovljivi vir se ne izčrpa, kar je tudi eden izmed razlogov, da je sistem ogrevanja s toplotno črpalko vedno bolj priljubljen. Ekosklad vzpodbuja ekološke odločitve, zato vam nudi nepovratno finančno spodbudo ob vgradnji toplotne črpalke.

Toplote črpalke za ogrevanje uporabljajo naravno toploto, ki jo črpajo iz obnovljivih virov energije; zemlje, vode ali zraka iz okolice. Katero vrsto obnovljivega vira energije bo toplotna črpalka uporabila za prenos toplote v vaš dom, je odvisno od tipa toplotne črpalke.

Namestite lahko toplotno črpako zrak/voda, zemlja/voda ali voda/voda. Najpogostejša odločitev je vgradnja sistema toplotne črpalke zrak/voda, najugodnejša in najhitrejša pa je tudi investicija v tovrstni sistem pri katerem toplotna črpalka toploto črpa iz zunanjega zraka.

Kako deluje toplotna črpalka voda-zrak?

Toplotna črpalka zrak-voda za ogrevanje ali hlajenje uporablja zunanji zrak iz katerega črpa toploto. Cirkulacija, ki se dogaja povzroča absorbijo toplote in sproščanje le te v notranjosti. Sistem je najbolj primeren za individualne hiše ali naknadno vgradnjo in je najpogostejša in najcenejša izbira. Prednost je, da ne potrebujemo vrtine v tla ter ne zasede veliko površine parcele. Načrtovanje toplotne črpalke zrak-voda je enostavno in ne zahteva odobritev.Toplotne črpalke zrak-voda so primerne za celotno območje Slovenije, delovanje pogojuje le električni priključek.

Kako deluje toplotna črpalka voda-voda?

Toplotna črpalka voda-voda za svoje delovanje koristi obnovljiv vir talno vodo, do katere je potrebna vrtina ali izvir, iz katere izloča toploto za ogrevanje našega doma. Za izkoriščanje vodnega vira potrebujemo dovoljenje Direkcije za vode Republike Slovenije. Pogoji za vgradnjo toplotne črpalke voda-voda so relativno zapleteni, potrebno je upoštevanje predpisov o varstvu voda. Voda, ki je primerna za toplotno črpalko mora imeti v zimskem času vsaj 7-8°, nivo vode mora biti ravno pravšnji, kakovost vode primerna. Voda z veliko vsebnostjo mangana ali železa ni primerna. Sistem je najbolj primeren za območja s termalno vodo oz. izviri tople vode, kot je SV območje Slovenije in se večinoma uporablja za večje objekte, manj pa za samostojne družinske hiše.

Kako deluje toplotna črpalka zemlja-voda?

Toplotna črpalka zemlja/voda pridobiva toploto iz segretih tal. Najprimernejša tla so ilovnata in zelo vlažna za boljšo toplotno prevodnost. Najbolj optimalna je prisojna lega, z veliko sonca, v poletnem času se tla segrejejo in akumulirajo toploto, ki jo toplotna črpalka pozimi črpa za ogrevanje našega doma. Potrebujemo relativno veliko parcelo, da je zaloga toplote v tleh čim večja. Geotermalni kolektorji delujejo s cevovodom položenim v horizontalni smeri, blizu površja, pod linijo zmrzali, približno na globini 1,5m. Geotermalne sonde pa so nameščene globlje. Območja nad kolektorji pa ne smemo zasaditi ali pozidati.

Toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja ter sanitarne tople vode.

Toplotna črpalka poskrbi tudi za ogrevanje sanitarne vode. Izbirate lahko med notranjo enoto z integriranim bojlerjem ali ločenim rezervoarjem do 500L. Na voljo so rezervoarji različnih kapacitet; 180, 200 ali 230 L, tako da količina zadostuje velikosti družine ali uporabnikom stavbe. S toplotno črpalko bo skrb popolnoma odveč, topla voda pa vam bo ves čas na voljo po celotni hiši ali stanovanju. Za vse, ki želite sanitarno vodo ogrevati z drugim virom, je na voljo stenska enota toplotne črpalke brez bojlerja. Njena vgradnja je preprosta in mogoča tudi v kuhinjo, kjer se bo prilagodila drugim gospodinjskim aparatom.

Sistem toplotne črpalke je prilagodljiv vsaki stavbi, starejši ali novogradnji. Idealen je tudi za nizko energijske in skoraj nič energijske hiše. Za ogrevanje z radiatorji vam bomo ponudili visoko temperaturno toplotno črpalko, za talno ogrevanje pa nizko temperaturno.  Visoko temperaturne toplotne črpalke 65% energije izčrpajo iz zraka, nizko temperaturno pa kar 75%. V kolikor vaša hiša predvideva kombiniran sistem ogrevanja z radiatorji in talnim ogrevanjem, dvoobmočni modeli toplotnih črpalk ponujajo tudi kombinirano delovanje. Omogočajo nastavitev dveh različnih temperatur vode za pošiljanje v cevi talnega ogrevanja ali v radiatorje. Za še višje udobje, lahko nastavimo urnik delovanja za vsako območje.

Toplotne črpalke so na voljo v različnih močeh, od 5kW do 25kW. Katero izbrati je odvisno velikosti vaše hiše ali stanovanja, izoliranosti objekta, kvalitete in orientiranosti oken. Naši strokovnjaki si bodo vaš dom ogledali in predlagali optimalno toplotno črpalko za potrebe vašega objekta.

Domovanje na območjih z mrzlimi zimami ni ovira za nakup toplotne črpalke. Ponudili vam bomo sistem z zunanjo enoto, ki je posebej prilagojen za delovanje ob izjemno nizkih temperaturah. Gre za enoto Mitsubishi Zubadan, ki ima ključno prednost učinkovitega ogrevanja do zunanje temperature -28°C. Vključuje tehnologijo Flash injection, ki s sistemom obvodnega kroga izboljša kroženje plina.

Toplotne črpalke – zamenjava ogrevalnega sistema.

Izpolnimo vam tudi željo po ohranitvi obstoječega načina ogrevanja. S krmilno enoto vam bomo povezali novo sodobno toplotno črpalko in obstoječi vir ogrevanja. Glede na zunanjo temperaturo, obratovalne stroške ali izpust CO2 lahko uporabljate eden ali drugi način ogrevanja. Tudi, če ohranite stari kotel, lahko zaprosite za subvencijo Eko sklada, ki nudi nepovratne finančne spodbude za vgradnjo energetsko učinkovitega ogrevanja z obnovljivim virom. V primeru ohranitve starega kotla lahko prejmete do 1.000€, za zamenjavo obstoječega sistema pa do 2.500€ ali 3.200€, če je Občina na vašem območju sprejela Odlok o načrtu za kakovost zraka.

V naši ponudbi so le toplotne črpalke priznanih proizvajalcev z dolgoletno tradicijo Daikin in Mitsubishi, preverjene kakovosti. Naši izkušeni monterji v vsak dom strokovno vgradijo optimalen sistem, ki vam bo nudil najvišje udobje bivanja.

Samostojna investicija vgradnje toplotne črpalke za centralno ogrevanje v stavbi.

Kot vlagatelj za pridobitev subvencije ste upravičeni kot fizična oseba in investitor. Ekosklad pridobitev sredstev pogojuje z lastništvom ali solastništvom stavbe ter stavbno pravico za objekt, v katerega vgrajujete toplotno črpalko. Zadostuje tudi, če ste družinski član lastnika nepremičnine ali najemnik.

Toplotna črpalka za katero se pridobiva subvencija mora ustrezati merilom Delegirane uredbe Komisije (EU) št. 811/2013. Vse toplotne črpalke iz naše ponudbe so na seznamu Ekosklada po ustreznosti, zato ni potrebno prilagati dokazil o zahtevanih standardih.

Pomembna je usposobljenost in strokovnost monterja.

Le monterji, ki se redno usposabljajo bodo strokovno vgradili in zagnali vašo novo toplotno črpalko. Nudili bodo tudi redne servise in skrbeli za dolgo in učinkovito delovanje naprave. Tudi Ekosklad spodbuja strokovne montaže, zato ste do spodbude upravičeni le, če je monter v evidenci pooblaščenih podjetij pri ARSO.

Vsi naši monterji se redno usposabljajo in imajo veljaven vpis pri Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Menjava stare kurilne naprave s toplotno črpalko.

Poleg vseh navedenih prilog, v primeru zamenjave starega sistema Ekosklad dodatno zahteva še dve fotografiji. Fotografijo prostora s staro kurilno napravo in fotografijo prostora po odstranitvi stare kurilne naprave.

Hitri kontakt